Zing mee!

Kom naar de open repetities!

Aan het begin van elke nieuwe concertreeks zijn er open repetities. Voor iedereen die geïnteresseerd is, is dit een uitgelezen kans om mee te zingen! Je hoeft je hiervoor niet aan te melden, kom gewoon langs.

  • 14 februari 2023
  • 21 februari 2023
  • 28 februari 2023

De open repetities zijn in SP00.07 in het Spinozagebouw van de Radboud Universiteit.

Wil jij zingend je studie door?

Dat kan bij het Nijmeegs Studentenkoor Alphons Diepenbrock! Het koor telt ongeveer 30 leden en is georiënteerd op klassieke muziek. Ieder jaar geven we tenminste twee concerten (opnames). Na de repetitie drinken we altijd nog wat in café ‘De Kluizenaar’.

Zingen is niet het enige wat we doen bij het NSKAD. Naast muzikaliteit staat het verenigingsgevoel voor ons voorop. Diverse commissies organiseren dan ook allerlei activiteiten, variërend van het inmiddels traditioneel geworden intro-bowlen, muziekavond, feest, diner rouler, spelletjesavond, open podium of herfstige boswandeling. Bovendien is er ieder jaar een koorweekend en gaan we eens in de twee jaar op buitenlandreis. In de zomer van 2019 zijn we bijvoorbeeld naar Nancy in Frankrijk gegaan. Daar hebben we samen met het Orchestre Symphonique Universitaire de Lorraine het Requiem van Mozart uitgevoerd.

Is je interesse gewekt en wil je weten of het NSKAD een vereniging is voor jou? Kom dan een keer geheel vrijblijvend meezingen op dinsdagavond. Je kan ons ook volgen op Facebook en Instagram.

Wie kunnen lid worden?

Iedere student of afgestudeerde jonger dan 30 jaar die zin heeft om te zingen mag lid worden. Zangervaring is niet vereist, gezelligheid is zeker welkom. Je hoeft geen auditie te doen. Na je aanmelden doe je met de dirigent en de andere nieuwe leden een stemtest om te kijken in welke stemgroep je het beste past.

Wanneer en waar wordt er gerepeteerd?

De repetities zijn elke dinsdagavond van 19:45 tot 22:15 in het Spinozagebouw van de Radboud Universiteit.

De repetitielocatie is gedeeltelijk rolstoel-toegankelijk en er is een toegankelijk toilet. Zie deze website voor meer details.

Wat kost het?

Het lidmaatschap is €60 per halfjaar voor studenten en €110 per halfjaar voor promovendi/afgestudeerden.

Als geld een drempel voor je is om lid te worden kan je contact opnemen met het bestuur, we zullen dan kijken wat we kunnen regelen.