Zing mee!

Kom naar de open repetities!

De open repetities zijn in Wijkcentrum Villanova (zie de contactpagina) op de volgende momenten:

  • 7 september 2021 19:45 tot 22:15 uur;
  • 14 september 2021 19:45 tot 22:15 uur;
  • 21 september 2021 19:45 tot 22:15 uur.

Aan het begin van elke nieuwe concertreeks zijn er open repetities. Voor iedereen die geïnteresseerd is, is dit een uitgelezen kans om mee te zingen! Je hoeft je hiervoor niet aan te melden, kom gewoon langs.

Wil jij zingend je studie door?

Dat kan bij het Nijmeegs Studentenkoor Alphons Diepenbrock! Het koor telt ongeveer 40 leden en is georiënteerd op klassieke muziek. Ieder jaar geven we tenminste twee concerten (zie concertarchief). Op dinsdagavond wordt in een ontspannen sfeer gerepeteerd in de grote zaal van Wijkcentrum Villa Nova, Derde van Hezewijkstraat 2 (nabij het station). Na de repetitie drinken we altijd nog wat in café ‘De Kluizenaar’.

Zingen is niet het enige wat we doen bij het NSKAD. Naast muzikaliteit staat het verenigingsgevoel voor ons voorop. Diverse commissies organiseren dan ook allerlei activiteiten, variërend van het inmiddels traditioneel geworden intro-bowlen, tot barbecue, muziekavond, feest, diner rouler, spelletjesavond, open podium, bier proeven of herfstige boswandeling. Bovendien is er ieder jaar een koorweekend en gaan we eens in de twee jaar op buitenlandreis. In de zomer van 2019 zijn we bijvoorbeeld naar Nancy in Frankrijk gegaan. Daar hebben we samen met het Orchestre Symphonique Universitaire de Lorraine het Requiem van Mozart uitgevoerd.

Is je interesse gewekt en wil je weten of het NSKAD een vereniging is voor jou? Kom dan een keer geheel vrijblijvend meezingen op dinsdagavond. Zie ook onze Facebookpagina.

Wie kunnen lid worden?

Iedere student of afgestudeerde jonger dan 30 jaar die zin heeft om te zingen mag lid worden. Zangervaring is niet vereist, gezelligheid is zeker welkom. Je hoeft geen auditie te doen. Wel wordt een stemtest afgenomen om in te schatten tot welke stemgroep je behoort, zonder dat je hierdoor kan worden afgewezen.

Wanneer en waar wordt er gerepeteerd?

De repetities zijn elke dinsdagavond van 19.45u tot 22.15u in de grote zaal van Wijkcentrum Villa Nova, Derde van Hezewijkstraat 2 (nabij het station). Zie de pagina Contact voor meer informatie over de repetitielocatie.

De repetitielocatie is rolstoel-toegankelijk en er is een toegankelijk toilet. Bekijk deze website voor meer details.

Wat kost het?

Het lidmaatschap is €50 per halfjaar voor studenten en €100 per halfjaar voor promovendi/afgestudeerden.

Als geld een drempel voor je is om lid te worden kan je contact opnemen met het bestuur, we zullen dan kijken wat we kunnen regelen.