Artistiek team

Dirigent: Leenke de Lege

Na haar studie Slavische Taalkunde in Leiden studeerde Leenke enkele jaren klassiek zang. Zij zong professioneel bij onder meer Cappella Amsterdam, Kamerkoor Nieuwe Muziek en Collegium Vocale Gent. Al in haar tienerjaren raakte Leenke geïnteresseerd in de koordirectie maar het was pas in 2017 dat zij besloot daar haar hoofdvak van te maken.
Zij studeerde koordirectie bij Rob Vermeulen en haalde dit jaar haar masterdiploma. Haar afstudeerproject betrof een onderzoek naar het ‘Requiem voor gevallen broeders’ van de Russische componist Kastalski. Bij het aansluitend eindconcert beleefde dit stuk zijn Nederlandse première.
In 2019 zette Leenke het vocaal ensemble Capella Culemborg op, waarmee zij twee kortlopende intensieve projecten per jaar doet die steeds uitmonden in enkele concerten. Bij deze projecten wordt vaak gezocht naar een combinatie van oudere muziek (tot eind 17 eeuw) met muziek uit de laat-Romantiek en 20e eeuw. Behalve het Nijmeegs Studentenkoor Alphons Diepenbrock dirigeert Leenke wekelijks het Amersfoortse kamerkoor Amer Consort en ze is artistiek leider van de stichting Musica Choralis. Met deze stichting voerde ze in november 2023 de Nederlandse première uit van de ‘Passieweek’ van Maximillian Steinberg, een van de laatste grote religieuze Russische koorwerken die werden gepubliceerd voordat Stalin en de zijnen het schrijven van geestelijke muziek onmogelijk maakten.
Dit seizoen is Leenke repetitor bij Het Andere Koor in Wageningen en dit seizoen keert zij terug als gastdirigent bij de Utrechtse Schola Davidica, die zij muzikaal zal leiden in de Oosters-Orthodoxe vesperdienst.

Repetitor: Ben van Daal

Pianist Ben van Daal studeerde klassiek piano aan de Imola Piano Academy in Eindhoven en later aan de Academie voor Muziek en Podiumkunsten in Tilburg. Door de jaren heen werkte hij met vele artiesten, koren en allerlei ensembles, waardoor hij een ervaren begeleider is in een breed scala aan muziekstijlen: van klassiek en muziektheater tot jazz en pop. In zijn optredens is het improvisatie-element altijd aanwezig, zowel in zijn interpretaties van bestaande muziek als in het spelen van geheel nieuwe improvisaties, waardoor elk evenement een unieke ervaring wordt.

Naast pianist is Ben ook componist en treedt hij regelmatig op met zijn eigen muziek.
Meer info: www.benvandaal.com