Over het NSKAD

Wil je door je studie heen zingen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Bij het Nijmeegs Studentenkoor Alphons Diepenbrock (NSKAD) geloven we in samenkomen door middel van zang! Het koor heeft ruim 40 leden en richt zich op klassieke muziek. Elk jaar geven we twee concerten, maar naast alle muziek vinden we gezelligheid ook erg belangrijk. In de eerste plaats betekent dit dat we elke week na de repetities gezellig gaan borrelen om nog lekker even (over muziek) te praten. Maar er zijn natuurlijk ook genoeg andere leuke activiteiten om aan mee te doen.

Bij NSKAD is diversiteit onze kracht. We zijn er trots op een inclusieve gemeenschap te zijn die studenten van alle rangen en standen verwelkomt, ongeacht hun achtergrond of identiteit. We willen duidelijk maken dat NSKAD openstaat voor iedereen. Onze toewijding aan diversiteit strekt zich uit tot LGBTQ+ vriendelijkheid. We omarmen en vieren het unieke van elk lid en koesteren een omgeving waarin iedereen zich vrij kan uiten.

Zingen is niet het enige wat we doen bij het NSKAD. Naast muzikaliteit staat het verenigingsgevoel voor ons voorop. Diverse commissies organiseren dan ook allerlei activiteiten, variërend van bowlen, de beroemde MAC (open mic), het feest na elk concert, de diner rouler, spelletjesavond of herfstige wandeling (met pannenkoeken!). Andere commissie houden zich bezig met het schrijven van het koorblad, organiseren ieder jaar een koorweekend, of zorgen ervoor dat we eens in de twee jaar op buitenlandreis kunnen. Zo werkten we in de zomer van 2019 samen met het Orchestre Symphonique Universitaire de Lorraine in Nancy, Frankrijk, om daar het Requiem van Mozart uit te voeren.

Is je interesse gewekt en wil je weten of NSKAD een vereniging voor jou is? Studenten uit Nijmegen en daarbuiten zijn van harte welkom bij ons koor. Kom vrijblijvend meezingen tijdens een open repetitie op dinsdagavond. Of je nu een doorgewinterde zanger bent of net begint, er is een plek voor jou bij NSKAD. Volg ons op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven, en we zien je graag bij onze concerten!

Kom naar een open repetitie!

Als je meer over onze geschiedenis wil weten, zie onze Wikipediapagina.