Zomerconcert Travellers’ Tales ~ Stories from near and far

Op zaterdag 29 juni 2024 zal het Nijmeegs Studentenkoor Alphons Diepenbrock (NSKAD) het zomerconcert ‘Travellers’ tales’ geven. Waar verhalen vroeger veelal in tavernes rond de haard werden gedeeld, zal het NSKAD verhalen zingen in de prachtige Cenakelkerk (Pastoor Rabouplein 1) onder leiding van vaste dirigent Leenke de Lege en met pianist Ben van Daal.

In ‘Travellers’ Tales’ neemt het NSKAD u mee op een muzikale reis langs verhalen van heinde en verre. Op het programma staat onder andere het spookachtige ‘Les Djinns’ van Gabriël Fauré, en ‘Пантелей — целитель’ (Pantelej de Heler), een dynamisch werk van Sergei Rachmaninoff die het gedicht van Aleksej Tolstoy over de heilige Pantelej op muziek zette. Ook de Noorse mythologie komt voorbij in Elgar’s ‘The Challenge of Thor’ uit The Saga of King Olaf. Het koor zal onder andere in het Frans, IJslands en Russisch zingen; een repertoire waarin niet alleen de taal, maar ook de muziek reislustig klinkt.

Daarnaast zullen er verschillende eeuwen worden aangedaan op deze zomerse avond. Renaissance werken van onder andere Tomás Luis de Victoria en Josquin Des Prez, worden afgewisseld met de romantische muziek van Holst en Rachmaninoff. Daarbij zal het koor een aantal moderne werken ten gehore brengen, waaronder ‘There will come soft rains’ van de Letse componist Ēriks Ešenvalds. Dit achtstemmige meesterwerk is gebaseerd op het iconische gedicht van Sara Teasdale. Met al deze imposante muziek belooft het een prachtige avond te worden.

Bereikbaarheid
De Cenakelkerk ligt vlakbij de Radboud universiteit (10 min fietsen) en er is voldoende parkeergelegenheid bij de kerk. Met bus 5 richting Groesbeek stapt u het beste uit bij de halte Sionsweg (Heilig Landstichting). Vanaf daar is het een paar minuten lopen naar de kerk.

Zomerconcert Travellers' Tales ~ Stories from near and far

Het gereduceerde ticket is bedoeld voor studenten of mensen die de reguliere kaartjes niet kunnen betalen. Als je het koor wilt steunen, kies dan een sponsorticket. Alle winst gaat naar het koor, zodat we nog meer mooie concerten kunnen geven!

Datum en tijd

29 jun 2024
20:00

Locatie

Cenakelkerk
Pastoor Rabouplein 1, Heilig Landstichting, Gelderland, 6564 BP

Evenement type