Bestuur 2021-2022

Leuk dat je kijkt naar de pagina over de bestuursleden. Het bestuur van het collegejaar 2021-2022 had de naam ‘Phoenices Cantantes’. Een kort berichtje van alle bestuursleden is hieronder te vinden, gericht aan de leden van het koor.

Sophie de Jong – Voorzitter
voorzitter@nskad.nl

Ik ben Sophie de Jong, ik ben 24 jaar oud en het is mij een eer om dit koorjaar jullie voorzitter te mogen zijn. Stiekem ben ik ondertussen net afgestudeerd, aan masters in Sociologie en Kunstbeleid en Kunstbedrijf. Ondertussen ben ik als adviseur-onderzoeker werkzaam bij een onderzoeksbureau dat zich inzet om beleidsvragen te beantwoorden voor gemeenten en provincies.

Net voor die hele coronaperiode had de aankondiging van zingen in Beethovens’ Negende mij bereikt, en had ik vol verwachting gewacht op het moment dat ik daarbij aan kon sluiten – dat stuk uitvoeren staat echt op mijn bucketlist. En hoewel dat stuk de revue nog moet passeren, was daarmee mijn interesse wel gewekt. Sinds september 2020 zing ik dan ook bij het NSKAD. En na een lastig jaar ben ik nu dus voorzitter! Ondanks de weinige repetities en activiteiten afgelopen jaar voelde ik me dermate welkom, dat ik graag iets terug doe voor de vereniging. Als ik niet bezig ben met het zingen of het beluisteren van klassieke, maar ook hedendaagse muziek, ben ik graag recepten aan het uitproberen in de keuken of ben ik bezig met het verzorgen van mijn kamerplanten.

Ik kijk er naar uit om het komende jaar samen met jullie veel mooie dingen mee te maken! Van (borreltjes na de) repetities tot samen op weekend gaan en van het aanstaande lustrum (85 jaar alweer!) tot prachtige concerten (zoals Dvořák’s Mis in D, nog zo’n favoriet van mij). Ik heb er zin in!

Dorothee Vollmer – Secretaris intern
secretaris@nskad.nl

Hoi, ik ben Dorothee Vollmer, ik ben 26 jaar oud en ik vervul dit jaar de taak van secretaris. Naast mijn bestuurstaken loop ik momenteel stage van mijn masterstudie Gezondheidspsychologie. In 2018/2019 heb ik al een bestuursjaar gedaan bij het NSKAD, als commissaris artistieke en materiële zaken. Drie jaar later ben ik nu heel gemotiveerd om mijn studietijd met een tweede bestuursjaar voor dit mooie koor af te sluiten.

Naast het NSKAD mag ik dit jaar ook voor de tweede keer meedoen aan een project van het Nederlands Studenten Kamerkoor, wat erg leuk en uitdagend is! Mijn all-time-favourite klassieke koorwerk is het Stabat Mater van Antonín Dvořák. Hiervoor ben ik in 2019 een keer naar Engeland gereisd om bij een optreden mee te doen, wat ik op elk moment weer zou doen! Zingen is dus ook echt mijn passie. Tijdens corona ben ik bijna dagelijks gaan wandelen, meestal met koffie, en heb ik veel tijd met mijn lieve konijnen doorgebracht.

Bas van der Linden – Penningmeester
penningmeester@nskad.nl

Mijn naam is Bas en ik zal dit jaar weer jullie penningmeester zijn. Dit betekent dat ik alle financiële zaken van het koor bijhoud. Naast dat ik sinds 2018 bij dit prachtige koor zing, zing ik ook in een ander koor. Ik zit in mijn vierde jaar van de studie wiskunde, en in mijn vrije tijd houd ik heel veel van spelletjes spelen, zowel digitaal als fysiek (wat lastiger met deze lockdown).

Sem Weinberg – Commissaris artistieke en materiële zaken
artistiek@nskad.nl

Mijn naam is Sem Weinberg, ik ben 23 jaar en zit nu in het derde jaar van mijn bachelor Nederlands recht. Ik heb veel passie voor muziek, met name uit de barokperiode. Componisten als Bach en Purcell behoren dan ook tot mijn favorieten. Andere muziekstijlen kan ik ook erg waarderen, zoals underground hiphop uit de jaren negentig, wat helaas niet tot ons repertoire behoort. Dit koor bestaat echt uit heel veel verschillende/unieke mensen, dat maakt het ook zo’n gezellige vereniging. Als commissaris artistieke en materiële zaken wil ik die gezelligheid behouden en zorg ik er voor dat alles rondom de concerten en repetities goed geregeld is, zodat we als koor uiteindelijk een mooie zangprestatie kunnen leveren!