Plannen koorjaar 2020/2021

Achter de schermen zijn wij erg druk geweest om een Coronaproof planning voor het komende koorjaar te maken. Samen met Gilles zijn we daar redelijk goed in gelukt en we willen u nu graag van onze plannen op de hoogte stellen. Nu we allemaal beter weten hoe we binnen de beperkingen kunnen werken, is het mogelijk het koorleven weer verantwoord en leuk op te starten.

Omdat het eerste semester nog erg onzeker is en we rekening willen houden met de mogelijkheid tot een nieuw verbod op samenkomsten en dus repeteren, hebben we het koorjaar zo flexibel mogelijk ingedeeld. Om deze reden zal het eerste semester bestaan uit een tweetal korte projecten van zes weken. In deze projecten repeteren we vijf weken en sluiten we in de zesde week af met een opname die vervolgens via onze gebruikelijke kanalen (Youtube, Facebook en onze website) gedeeld zal worden. Ondertussen zullen we ook het requiem van Duruflé weer gaan oefenen. Het plan is om op zaterdag 23 januari het eerste semester af te sluiten met een concert in de Antonius van Paduakerk. Met anderhalve meter past hier ongeveer 100 man in en wanneer er meer mensen willen komen, hebben we de mogelijkheid het concert twee keer uit te voeren met een sessie om 20:00 en een om 21:15 uur.

We hopen dat we in het tweede semester weer een terugkeer naar het normale koorleven kunnen maken. Om toch een slag om de arm te houden, hebben we besloten de koorreis van dit jaar naar volgend jaar door te schuiven. Wel gaan we in de zomer een samenwerking aan met het studentenharmonieorkest van Nijmegen, QHarmony. Samen met hen willen we muziek van onder andere De Haen en Purcell ten gehore brengen.

We geloven er in dat we onze leden en ook ons publiek een mooi en muzikaal nieuw jaar kunnen bieden.

Geef een reactie