Zing mee!

Wil jij zingend je studie door?

Dat kan bij het Nijmeegs Studentenkoor Alphons Diepenbrock! Het koor telt ongeveer 50 leden en is georiënteerd op klassieke muziek. Ieder jaar geven we twee of drie concerten. Op dinsdagavond wordt in een ontspannen sfeer gerepeteerd in de grote zaal van Wijkcentrum Villanova, Derde van Hezewijkstraat 2 (nabij het station). Na de repetitie drinken we altijd nog wat in café ‘De Kluizenaar’.

Zingen is niet het enige wat we doen bij het NSKAD. Naast muzikaliteit staat het verenigingsgevoel voor ons voorop. Diverse commissies organiseren dan ook allerlei activiteiten, variërend van het inmiddels traditioneel geworden intro-bowlen, tot barbecue, muziekavond, feest, diner rouler, spelletjesavond, open podium, bier proeven of herfstige boswandeling. Bovendien is er ieder jaar een koorweekend en gaan we eens in de twee jaar op buitenlandreis. In mei 2016 zijn we bijvoorbeeld naar Tallinn in Estland gegaan. Aldaar hebben we samen met het Universiteitsorkest uit Tallinn de Carmina Burana van Carl Orff uitgevoerd.

Is je interesse gewekt en wil je weten of het NSKAD een vereniging is voor jou? Kom dan een keer geheel vrijblijvend meezingen op dinsdagavond. Zie ook onze Facebookpagina.

Wie kunnen lid worden?

Iedere student (HBO of universiteit) die jonger is dan 30 jaar en zin heeft om te zingen in een klassiek koor. Zangervaring is niet vereist, gezelligheid is zeker welkom. Auditeren is bij het NSKAD niet nodig.

Wanneer en waar wordt er gerepeteerd?

De repetities zijn elke dinsdagavond van 19.45u tot 22.15u in de grote zaal van Wijkcentrum Villanova, Derde van Hezewijkstraat 2 (nabij het station).

Wat kost het?

Het lidmaatschap is €50 per halfjaar voor studenten en € 100 per halfjaar voor promovendi/afgestudeerden.

Open repetities

Aan het begin van elke nieuwe concertreeks zijn er open repetities. Voor iedereen die geïnteresseerd is dit een uitgelezen kans om mee te zingen!