Kampeerweekend – toch nog een zomerconcert(je)!

Met een kleine delegatie van ons koor vertrokken we vrijdag 21 augustus naar Franse charme camping ‘De Zoete Aagt’ in Groesbeek. Nadat we de heuvels in de verzengende hitte met onze fietsen overwonnen hadden, kwamen we aan bij een gezellige, kleine camping waar we onze tenten naast tipi’s opzetten. We hadden dan wel geen tafel, maar wel fancy voedsel en we ontbeten met Bach.

Zaterdag zochten we de Mookerplas op en het water was net zo aangenaam als de temperatuur inmiddels was geworden. Het brood bleek snel op, maar gelukkig hadden we ook de chips en borrelnootjes meegenomen. Warme chocolademelk en Latte Macchiato’s met karamel warmden ons na een korte duik weer op.

Toen we weer bijna bij de tenten waren, begon het te regenen. Hoewel corona-proof, is het dan toch niet zo gezellig als iedereen zich in een eigen tent terugtrekt. Gelukkig was er op de camping ook een Orangerie, een kas met niet alleen planten, maar ook tafels en stoelen. We besloten pizza te bestellen in plaats van te koken (we bleken ook geen lucifers of aansteker bij ons te hebben dus koken was moeilijk geworden) en dat daar met z’n allen op te eten. Tijdens het wachten zongen we weer een liedje, wat meteen in de smaak viel bij onze mede-campinggasten en de eigenaresse.

Op haar verzoek hebben we in de avond nog een mini-concertje gegeven, waar tot onze grote vreugd veel campinggasten naar kwamen luisteren. Zo hadden we toch nog een soort zomerconcert gegeven, met écht publiek en écht applaus!

Op onze laatste ochtend – nu met koormuziek – waren de tenten net op tijd opgeruimd voor ze wegwaaiden en zat het er alweer bijna op. We hebben veel met elkaar gelachen, bijgekletst en vooral ook erg genoten van het eten en elkaars aanwezigheid. Fijn dat deze traditie wel door kon gaan!

Geschreven door Leen Kruithof.

Geef een reactie