De bestuursleden van Cantus Firmus lachend met de armen om elkaar geslagen

Geen zomerconcert dit jaar

Deze avond zou ons zomerconcert hebben plaatsgevonden. De kerk was geboekt, de organist was geregeld, en we waren al enthusiast aan de slag om de muziek in te studeren. Dit concert is voor ons koor, en in het bijzonder het bestuur, een moment in het jaar waar we altijd enorm naar toe leven. Toen bleek dat we niet alleen onze kleinere optredens en activiteiten, maar ook dit concert moesten annuleren, was de teleurstelling dus groot.

We zijn wel meteen aan de slag gegaan om ondanks alles verbonden te blijven als koor en met ons publiek. We hebben heel wat af ge-zoomd en er zijn een paar mooie filmpjes in elkaar geknutseld. Zodra het weer mogelijk was zijn we ook weer samengekomen om op veilige afstand in de buitenlucht te repeteren, iets waar we na al die tijd zonder samen zingen enorm van genoten!

Uiteindelijk is het dus niet het koorjaar geworden wat we verwacht hadden, maar hebben we ondanks dat mooie momenten gehad en dingen gecreëerd samen. Ook komend zangjaar zal het nog niet zoals vanouds zijn. Repetities zullen er met anderhalve meter afstand anders uit gaan zien en we zullen minder publiek op onze concerten kunnen verwelkomen. Wel zijn we van plan om projecten op te zetten die digitaal een groter publiek kunnen bereiken.

Financieel heeft deze situatie uiteraard ook gevolgen voor onze vereniging. Bijvoorbeeld omdat optredens die inkomsten zouden genereren dit jaar en komend jaar niet doorgaan. Tegelijkertijd blijven we natuurlijk wel onze dirigent betalen en onze nieuwe plannen eisen ook wat investeringen.

Als je van plan was om naar ons concert te komen vandaag, wil ik je daarom vragen te overwegen om (een deel van) het bedrag wat je aan een kaartje zou hebben besteed aan ons te doneren. Dit zou ons enorm steunen en we zij hiervoor erg dankbaar! Eenmalig doneren kan heel makkelijk via onze website.
Hopelijk zien we jullie snel weer bij een concert, in het echt of digitaal, en ik wens iedereen een bijzonder goede gezondheid toe.

Met hartelijke groet, namens bestuur Cantus Firmus,

Charlotte van Ruiten
Secretaris van Nijmeegs Studentenkoor Alphons Diepenbrock 2019-2020

Geef een reactie