Prateur Nijmegen

Kaart wordt geladen...

donderdag 4 september 2014 - zondag 21 september 2014

00:00 - 00:00

Locatie

ROC Nijmegen | Campusbaan 6, Nijmegen


Prateur Nijmegen 2014 is de opvolger van Prateur Nijmegen 2013 die De Plaats met veel succes maakte in het oude Honigcomplex, onder de nieuwe brug De Oversteek en in de Mariënburgkapel. Prateur Nijmegen 2014 bestaat uit twee op zichzelf staande voorstellingen. De theaterroute Van wie is de stad? in het stationsgebied van Nijmegen en de reprise van de succesvolle voorstelling De waar gebeurde geschiedenis van Nijmegen tussen 1672 en 2114 in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis, de Mariënburgkapel.

Het stationsgebied is een gebied van iedereen. Maar daarmee ook van niemand in het bijzonder. De Plaats ensceneert op acht locaties in dit gebied een serie voorstellingen die deze plekken “van iedereen en niemand” tijdelijk in bezit nemen. Niet letterlijk, wel kunstig. Van stationsplein tot parkeergarage. Van trappenhuis tot verlaten bus. Van expositie ruimte tot voormalig belastingkantoor.

Dit hebben wij op 9 verschillende avonden uitgevoerd, met zo’n 6 concerten per avond. Een zeer inspannende, maar zeer unieke ervaring.