Dirigent

Nieuwe dirigent!

Vanaf november 2016 heeft het Nijmeegs Studentenkoor Alphons Diepenbrock een nieuwe dirigente: Fiona Ellis.

Wij kijken erg uit naar de samenwerking met de nieuwe dirigente en de mooie concerten die we aankomend jaar ten gehore zullen brengen.  

Over het Nijmeegs Studentenkoor Alphons Diepenbrock (NSKAD)

Het NSKAD bestaat uit ongeveer 60 leden en specialiseert zich in de klassieke muziek. Wij bestaan uit studenten en net afgestudeerden uit Nijmegen en omstreken. Jaarlijks verzorgen wij twee grote, eigen concerten, daarnaast zingen we ook bij verschillende andere gelegenheden. Verder organiseren we eens in de twee jaar een uitwisseling met een studentenorkest uit het buitenland, zoals afgelopen jaar naar Estland. Ons repertoire is veelzijdig; we zingen muziek van Byrd, Bach en Mozart tot Rachmaninoff, Martin en Orff.

Aankomend jaar bestaan we 80 jaar, dus vieren we een groots lustrum. Hier staan in januari verschillende Duitse en Franse werken op het programma van onder andere Schubert, Schumann, Debussy en Fauré. In juli hebben we een groot concert met werken van Mendelssohn en Mozart.

Het NSKAD is een gezellig, jong en actief koor met de wil om steeds te ontwikkelen en zo goed mogelijke concerten te geven. Wij zoeken een dirigent die samen met ons deze uitdaging aan wil gaan. De sollicitatietermijn is inmiddels gesloten