Dirigent

Onze dirigent: Gilles Michels

Gilles Michels (1961) studeerde Schoolmuziek B aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. In 1988 begon hij zijn studie koordirectie bij Barend Schuurman aan het Rotterdams Conservatorium, waar hij in 1992 afstudeerde. Hij is een aantal jaren verbonden geweest aan de Geert Groote-school te Amsterdam, waar hij onder andere het schoolkoor dirigeerde. Daarnaast dirigeerde hij verschillende koren in Haarlem, Amsterdam, Purmerend, Leiden en Alphen aan den Rijn. Hij was 17 jaar verbonden aan de Koorschool St. Bavo te Haarlem als docent en dirigent.

Op uitnodiging van Toonkunstkoor Bekker dirigeerde hij in 2006 en 2008 de Matthäus Passion te Groningen. Gilles Michels was tussen 1996 en 2009 docent en cursusleider bij de Kurt Thomas Cursus voor koordirigenten te Utrecht. Hij was voorzitter van het Nationaal Koorfestival 2007-2008 dat iedere 2 jaar de eretitel ‘koor van het jaar’ uitlooft aan amateurkoren op hoog niveau.

Afgelopen jaren verplaatste zich zijn werkterrein zich steeds meer van a capella muziek naar het uitvoeren van vocaal-instrumentale werken, in het bijzonder de cantates en grote werken van J.S. Bach en andere grote werken van Handel, Mozart, Schubert, Brahms, Verdi, Britten en Poulenc.

Gilles is vaste dirigent van het Haags Barokgezelschap, de Cantorij van de Badkapel Scheveningen, het Collegium Musicum Traiectum en het Nijmeegs Studentenkoor Alphons Diepenbrock.

Daarnaast is hij regelmatig als dirigent werkzaam met professionele koor ‘Casuquo Vocaal‘ bij uitvaarten.