Categorieën
Concert

Requiem van Fauré en diverse andere stukken

Op zaterdag 18 juni 2022 zal het Nijmeegs Studentenkoor Alphons Diepenbrock (NSKAD) het Requiem van Fauré ten gehore brengen, dat tot een van de topstukken van Fauré gerekend kan worden.  Het concert, onder leiding van Gilles Michels, zal plaatsvinden in de Groenestraatkerk te Nijmegen.

De Franse componist Gabriel Fauré (1845-1924) omschreef zijn Requiem als  “Een heel menselijk gevoel van hoop in eeuwige rust.”. Dit in tegenstelling tot de meeste andere requiems, die verdoemenis en rouw verklanken. Dit is goed te horen in de ingetogen prachtige klanken van zijn Requiem: “Het drukt niet de angst voor de dood uit. Iemand noemde het zelfs een wiegelied van de dood.”

De koorwerken zullen worden uitgevoerd onder begeleiding van een kwintet uit het Nijmeegs Studentenorkest Collegium Musicum Carolinum en organist Jan Pieter Lanooy.

Het koor staat onder leiding van Gilles Michels en wordt bijgestaan door baritonsolist Rik van de Kolk en sopraansolist Elles Venhuizen. Naast het Requiem voert het koor werken uit van oa. Rachmaninov, Tchaikovsky en Pärt.

Het NSKAD bestaat uit ongeveer 40 leden die elk een klik hebben met klassieke muziek. Het koor bestaat grotendeels uit studenten, met een verscheidenheid aan achtergronden en studies. Aangezien er intensief gerepeteerd wordt en de banden tussen de koorleden hecht zijn, zijn de concerten van hoog niveau. 

Tickets
Locatie

Groenestraatkerk
Groenestraat 229 Nijmegen

Datum en tijd

18 juni 2022.
Aanvang 20:00.
Kerk open vanaf 19:30.