Nijmeegs Studentenkoor Alphons Diepenbrock

Lid worden?

Ons eerstvolgende concert!

  • Symfonie nr. 9 van Beethoven
    Onder bezielende leiding van dirigent Sander Teepen brengt het NNK de mysterieuze achtste symfonie van Schubert (de ‘Unvollendete’) en de monumentale negende symfonie van Beethoven ten gehore. Hierbij zingen wij met het Philips Philharmonisch Koor in het laatste deel (de ‘Ode an die Freude’). Uiteraard met hulp van vier prachtige solisten: Jeanette van Schaik (sopraan), Cécile van de Sant (alt), Leon van Liere (tenor), Frederik Bergman (bariton). Tarieven Regulier tarief: €22,50CJP/<26: €17,50 Sunday October16, Utrecht 15:00, Geertekerk, Geertekerkhof 23 Tuesday October 18, Nijmegen 20:15, De Vereeniging, Keizer Karelplein 2D

De opnames van het winterconcert staat online

We hebben weer een concert mogen geven. Hieronder is de prachtige opname. Benieuwd naar meer? Kijk dan even bij onze opnames.

Het NSKAD

Al 85 jaar (sinds 1937) zingen Nijmeegse studenten met veel plezier allerlei klassieke werken, sinds 1974 onder de naam Nijmeegs Studentenkoor Alphons Diepenbrock (zie Wikipedia voor een uitgebreidere geschiedenis, klik hier). Doorgaans geeft het NSKAD twee keer per jaar een groot concert. Het zingt uiteenlopende werken van moderne experimenten tot klassieke meesterwerken. De ene keer overweldigend met een orkest, dan weer intiem a capella. Naast onze eigen grote concerten geeft het NSKAD ieder jaar ook een aantal kleinere optredens, variërend van het zingen van Christmas Carols tot het opluisteren van verschillende activiteiten in en om Nijmegen met onze muziek.

Naast muzikaliteit vinden we gezelligheid ook hartstikke belangrijk. In de eerste plaats betekent dit dat we iedere week na de repetities nog gezellig gaan borrelen bij café De Kluizenaar om nog eens lekker over (muziek) te praten. Daarnaast heeft het koor ook een rijk verenigingsleven met vele commissies die activiteiten organiseren, een koorblad schrijven en de buitenlandreizen voor hun rekening nemen. Studenten, ook van buiten Nijmegen, zijn altijd welkom om bij ons koor te komen zingen! Kom gerust een keertje langs tijdens onze repetities op dinsdagavond en hier kan je daar meer informatie over vinden. We hopen je een keer te begroeten bij een van onze concerten of repetities!

ZING MEE