Nijmeegs Studentenkoor Alphons Diepenbrock

Lid worden?

Ons eerstvolgende concert!

  • Requiem Duruflé & werken van onder andere Ravel, Debussy
    Op 11 februari 2023 zal het Nijmeegs Studentenkoor Alphons Diepenbrock (NSKAD) het prachtige Requiem van Maurice Duruflé laten horen in de Groenestraatkerk. Dit is het debuutconcert van onze nieuwe dirigent Leenke de Lege, die ons begeleidt met de hulp van organist Jan Pieter Lanooy en de solist Alexandre Dandelot. Daarnaast zullen stukken van Ravel, Debussy, Saint-Saëns, Chesnokov, Reger en Gjeilo […]

Luister zelf

We hebben de afgelopen jaren meerdere opnames gemaakt. Hieronder staat een opname van ons concert in november 2021. Benieuwd naar meer? Kijk dan even bij onze opnames.

Het NSKAD

Al 85 jaar (sinds 1937) zingen Nijmeegse studenten met veel plezier allerlei klassieke werken, sinds 1974 onder de naam Nijmeegs Studentenkoor Alphons Diepenbrock (zie Wikipedia voor een uitgebreidere geschiedenis, klik hier). Doorgaans geeft het NSKAD twee keer per jaar een groot concert. Het zingt uiteenlopende werken van moderne experimenten tot klassieke meesterwerken. De ene keer overweldigend met een orkest, dan weer intiem a capella. Naast onze eigen grote concerten geeft het NSKAD ieder jaar ook een aantal kleinere optredens, variërend van het zingen van Christmas Carols tot het opluisteren van verschillende activiteiten in en om Nijmegen met onze muziek.

Naast muzikaliteit vinden we gezelligheid ook hartstikke belangrijk. In de eerste plaats betekent dit dat we iedere week na de repetities nog gezellig gaan borrelen bij café De Kluizenaar om nog eens lekker over (muziek) te praten. Daarnaast heeft het koor ook een rijk verenigingsleven met vele commissies die activiteiten organiseren, een koorblad schrijven en de buitenlandreizen voor hun rekening nemen. Studenten, ook van buiten Nijmegen, zijn altijd welkom om bij ons koor te komen zingen! Kom gerust een keertje langs tijdens onze repetities op dinsdagavond en hier kan je daar meer informatie over vinden. We hopen je een keer te begroeten bij een van onze concerten of repetities!

ZING MEE